کتاب بهداشت محیط در بیمارستان تالیف دکتر مهربان صادقی و همکاران نشر آثار سبحان و یاررس میباشد. کتاب حاضر در هشت فصل به عنوان گامی موثر در این راستا مهمترین جوانب مدیریت بهداشت محیط بیمارستانها و راهنمای فنی ارزیابی و دفع زبالههای بیمارستانی را مورد بحث قرار میدهد، روشهای ارزیابی و بی خطرسازی، استفاده از دستگاهها و کاربرد تکنولوژی ساده و مناسب با نوع پسماند و شرایط محیط و ارایه طریق در عدم وابستگی به خارج از جمله موارد اساسی در این مجموعه است.
در طی سالهای اخیر مسیله عفونتهای بیمارستانی و در معرض خطر قرار گرفتن پرسنل بیمارستانی، مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی، دندانپزشکان و غیره در مقابل باکتریها، ویروسها و قارچها یکی از مسایل عمده مورد توجه سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. بگونهای که بسیاری از این آلودگیها قابل کنترل و قسمت اعظم این عفونتهای ایجاد شده به علت بیدقتی و سهل انگاری در نگهداری و حمل و نقل مواد زاید بوجود آمده است. بنابراین ارزیابی کمی و کیفی از مواد زاید بیمارستانی و سایر پارامترهای وابسته به مسیولان این امکان را میدهد که بر مبنای اطلاعات و آمار موجود بتوانند خط مشی کلی، وسایل و تجهیزات مورد نیاز، نیروی انسانی و هزینههای مربوطه را برآورد و برنامهریزی نمایند. توجه به مواد زائد خطرناک از جمله مواد زاید بیمارستانی و این تفکر که این مواد به شدت برای محیط زیست خطرناک بوده و در درازمدت صدمات جبران ناپذیری را بر سلامت عمومی و محیط زیست وارد میسازد جهت ارایه روش اقتصادی و کاربردی کنترل این گونه مواد مسئلهای است که باید به طور جدی بدان پرداخت. اثرات سوء مواد زائد خطرناک، کشورها را بر آن داشت تا قوانین و مقرراتی را در رابطه با حمل و نقل و دفع این مواد تنظیم کنند تا کنترل اصولی بر آنها صورت گیرد.
بطور کلی جمعآوری، تصفیه و دفع مواد زاید جامد از نظر مهندسی بهداشت محیط یک مسیله عادی نبوده بلکه یک مشکل زیست محیطی میباشد و دفع اصولی این مواد زاید مشتمل بر رعایت نکات فنی از محل تولید تا محل دفع میباشد که باید با روش فنی و اصولی صورت گیرد.