کتاب بیماریهای مشترک انسان و حیوان و مدیریت پسماندها تالیف مهندس سمیه هنری مهر، دکتر علیرضا عسگری و دکتر محمد انصاری زاده توسط انتشارات خانیران به چاپ رسیده است.
حقیقت این است که تداوم زندگی انسان در گرو مصرف مداوم و تولید و کشف مواد جدید است. در این میان هر جا مصرفی صورت گیرد پسماند و موادزائدی بر جای میماند. در گذشته تا زمانیکه جمعیت و نیاز و آز آن به میزان امروز نبود دفع پسماندها چندان مشکلساز نبوده است. افزایش روز افزون جمعیت و بهرهبرداری انسان از منابع موجود در محیطزیست بواسطه استفاده از فناوریهای پیشرفته بطور افسار گسیخته در جریان است که منجر به تولید انواع آلودگیها در اجزای تشکیل دهنده محیطزیست گردیده است. داشتن محیطزیست سالم لازمه ادامه حیات بشر و سایر زیستمندان بر روی زمین است. توجه به ابعاد توسعه پایدار و هماهنگی بین مردم دستگاههای دولتی و غیردولتی برای نیل به توسعهای متوازن و پایدار لازم و ضروری است. اینکه هر یک از افراد جامعه در برابر آنچه رخ میدهد خود را مسئول بدانند. افزایش حجم پسماندها به عنوان جزء باقیمانده از فرایند تولید محصول یا دریافت خدمات و استفادههای انسان و فعالیت بخشهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی به عنوان مسئلهای حائز اهمیت و نیازمند اتخاذ و تدوین برنامههای جامع مدیریتی میباشد.
پسماندها را میتوان با بهرهمندی از دانش، فناوری موجود به عنوان منابع تولید سوخت، کاهش و صرفهجویی در انرژیهای مصرفی دانست از سوی دیگر بدلیل عدم مدیریت پسماندها، پسماندها نه تنها به عنوان منبعی برای تأمین غذای حیوانات به روشی کنترل نشدع و خارج از جیره غذایی مورد تأیید بلکه محلی برای تکثیر و زادآوری حیوانات و جانوران موذی و گزنده بویژه بویژه حشرات محسوب میگردد. که این موضوع باتوجه به اهمیت ایجاد و حفظ سلامت جامعه انسانی و رفاه انسان انجام اقدامات پیشگیرانه را میطلبد.