کتاب میکروبیولوژی (عمومی، محیطی، غذایی، بیوتکنولوژی میکروبی – پزشکی) تالیف اسما خیراللهی و دکتر داود اسماعیلی و سلماز صادقی، چاپ گروه تالیفی دکتر خلیلی، حاصل گلچینی از مفاهیم اساسی و مهم در میکروب شناسی میباشد. یکی از ویژگیهای شاخص این کتاب استفاده از منابع روز و مطرح میباشد. در کتاب حاضر، حوزههای مهم میکروبیولوژی در قالب شش فصل مورد بحث قرار گرفته اند.
در نگارش این کتاب سعی بر این بوده که مطالب هر بخش از مهمترین و جامعترین کتابهای حاضر در پیرامون آن مبحث گردآوری شوند که به عنوان منابع اصلی در آزمونهای تحصیلات تکمیلی نیز مطرح میباشند. این امر داوطلبان را از مطالعه پراکنده و وقت گیر منابع بسیار، بی نیاز میسازد. همچنین، با بکارگیری مطالب پایهای و مسیرهای بیوشیمیایی، سعی شده درکی ساده و روشن از مباحث به خواننده داده شود و بدین سبب از حجم مطالب فرار کاسته شود.امید میرود که مطالعه این کتاب بتواند برای کلیه دانشجویان رشته زیست شناسی و رشتههای مرتبط مفید واقع گردد.
این کتاب شامل 6 فصل میباشد: 1ـ میکروب عمومی.2ـ میکروبیولوژی محیطی.3ـ بیوتکنولوژی میکروبی 4ـ میکروبیولوژی غذایی. 5ـ ترکیبات میکروبی و آنتی بیوتیک. 6ـ باکتری شناسی که نیاز به مطالعه منابع دیگر را برطرف ساخته است.